Minhen: Kompanija ”Građus” iz Kotor Varoša osvaja njemačko tržište

KOTOR VAROŠ, 20, januara – Preduzeće “Građus” iz Kotor Varoša je sa sopstvenim ljudskim resursima otpočeo izvođenje gradjus-2radova u SR Njemačkoj. Rezultat iskoraka na tržište EU su dobijeni detašmani od Privredne Komore RS, do kojih se došlo na raspisanom konkursu za dodjelu detašmana 2015. godine.

Shodno potpisanom ugovoru, radovi se izvode na gradilištu “Seniorenzentrum-Gilching” u blizini Minhena.

Svakako treba naglasiti da su svi zaposleni radnici na pomenutom projektu sa prebivalištem u Kotor Varošu. Prvi utisci samih radnika, kao i rukovodstva preduzeća su više nego zadovoljavajući, jer je ovo prilika da preduzeća i radnici sa ovih prostora pokažu da mogu u potpunosti zadovoljiti najviše evropske standarde kada su pitanju završni radovi u građevinarstvu.

Direktor ”Građus” doo Slavko Đukić je rekao da su radnici koji se nalaze na izvršenju poslova u Njemačkoj odlično prihvatili nove izazove i već postali prepoznatljivi po kvalitetu rada i odnosu prema obvezama koje ispunjavaju na krajne profesionalan način.“Upravo smo u fazi pregovora za potpisivanje novih poslovnih ugovora koji će upotpuniti naše poslovne planove do kraja 2016. godine. Namjera u narednom periodu je upošljavanje novih radnika, kako bi naše poslovne planove u SR Njemačkoj podigli na još viši nivo i proširili poslovne kapacitete”, izjavio je direktor ”Građusa”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed