Pregradni zidovi

rigips3

   Montažni rigips-zidovi omogućuju bržu, čišću i ekonomičnu izvedbu pregrada između odvojenih prostorija. Potkonstrukcija se postavlja brzo i jednostavno, rigips-ploče se lako pričvršćuju na tipske profile od čeličnog lima. Šupljina unutar pregrade idealan je prostor za ugradnju toplotne i zvučne izolacije ali i svih vrsta instalacija. Potpuno ravnu i glatku površinu pregrade obloženu rigips-pločama možete bojiti, tapacirati ili oblijepiti keramičkim pločicama.Pregradni zidovi su prilagodljivi građevinskoj strukturi modernih objekata, a pored toga ti zidovi pružaju idealna rješenja u području zaštite od buke i požara, tekod toplinske izolacije prostora.
Pregradni zidovi izrađeni su iz potkonstrukcije i obloge iz gipsanih ploča. Potkonstrukcija se sastoji iz čeličnih, pocinčanih profila. Na njih se obostrano montiraju gipsane ploče. Izvedba potkonstrukcije i vrsta obloge zavisi o zahtjevima stabilnosti zida (visina ugradnje, namjena korištenja prostorije), zvučne zaštite i zaštite od požara.

Pregradni zidovi

 

Oblaganje zidova

 

Pregradni-zidovi

Sistem „Rigips“ omogućuje suvo malterisanje brzim i racionalnim oblaganjem neomalterisanih i neravnih zidova. Oblaganjem postojećih zidova Rigips pločama je vrlo racionalan postupak, jer se primjenom odgovarajućih materijala postiže djelotvorno poboljšanje zvučne i toplinske izolacije.

Zavisno od stanja podloge, tzv. suvo se malterisanje može izvesti na dva načina:

Oblaganje zidova na podkonstrukciju                    Oblaganje zidova lijepljenjem ploča

Pregradni-zidovi2

.

Građus doo je na vrijeme počeo sa primjenom sistema „Rigips“ i našim kupcima i investitorima udovoljio zahtjeve koje pruža savremano uređenje objekata. Naše radno osoblje kao i stručna osposobljenost kadrova prilikom izvođenja radova je na pravi način u punoj mjeri primjenili sve ono što Rigips nudi. Imajući u vidu praćenje savremenog trenda unutrašnjeg uređenja, kao i pravilnu primjenu sistema, vrši se redovna edukacija na stručnom usavršavanju u Austriji, zemlji koja je glavni proizvođač ove vrste materijala za naše tržište. Osim pravilne i adekvatne primjene, nudimo i kreativna riješenja uređenja enterijera, kako bi naši Naručioci radova bili u potpunosti zadovoljni.

Comments are closed