Spušteni stropovi

spusteni-stropovi

   Rigips stropovi sa spuštenom metalnom potkonstrukcijom služe za redukciju visine prostorije ili za pokrivanje instalacija u stropnoj šupljini. Sa Rigips stropom i izolacijom od mineralne vune mogu se dobiti dodatna poboljšanja funkcije stropa kao što su ušteda toplote poboljšanjem toplotne izolacije ili poboljšanje zvučne izolacije već postojećeg sirovog stropa. Upotrebom perforiranih ploča postiže se akustička udobnost prostorije. Rigips spuštene stropove moguće je izvesti i u vatrootpornim izvedbama od F30 do F 120 minuta.Uz određeni pribor dostupan na tržištu u stropnu konstrukciju lako se integriraju sistemi osvjetljenja, provjetravanja i klimatizacije.Rigips stropne obloge sa direktnim pričvršćenjem potkonstrukcije na sirovi strop služe uglavnom za dobivanje ravne i glatke površine spremne za dalju završnu obradu. One se prije svega koriste za renoviranje oštećenih sirovih stropova.

Enterijerski spušteni stropovi

Enterijerki-spušteni-stropo

 Spušteni stropovi su dostigli veliku primjenu kao dekorativno-enterijerski stropovi, kako u poslovnim objektima(hoteli,restorani,kafići isl.), tako i u stambenim objektima. Zbog raznovrsne mogućnosti primjene sistema “RIGIPS” postižu se sve vrste nepravilnih oblika koje su znatno brže, lakše i kvalitetnije od drugih materijala koji se primjenjuju u enterijerskom raznovrsne rasvjete, kao i završni izgled različitim tehnikama primjene namjenskih boja.

„AMSTRONG“ spušteni stropovi

Amstrong-spušteni-stropo

Armstrong spušteni stropovi namijenjeni su za poslovne prostore, trgovačke centre, škole, bolnice, skladišne hale, kino dvorane, sportske i konferencijske dvorane, bazene, …
Armstrong nudi standardna rješenja kao i rješenja za specifične prostore.
Nepromjenljiv oblik omogućava višekratnu upotrebu i ekonomičnopremještanje stropne konstrukcije.
Ova vrsta spuštenih stropova ima najširu primjenu u poslovnim i kancelarijskim objektima

PREDNOSTI:

  • jednostavnost i brza montaža,
  • dostupnost instalacijama iznad stropa,
  • jednostavna ugradnja rasvjete,
  • jednostavna demontaža,
  • dekorativna funkcija,
  • reguliranje akustike,
  • konkurentna cijena i brza dostava.

Građus doo je na vrijeme počeo sa primjenom sistema „Rigips“ i našim kupcima i investitorima udovoljio zahtjeve koje pruža savremano uređenje objekata. Naše radno osoblje kao i stručna osposobljenost kadrova prilikom izvođenja radova je na pravi način u punoj mjeri primjenili sve ono što Rigips nudi. Imajući u vidu praćenje savremenog trenda unutrašnjeg uređenja, kao i pravilnu primjenu sistema, vrši se redovna edukacija na stručnom usavršavanju u Austriji, zemlji koja je glavni proizvođač ove vrste materijala za naše tržište. Osim pravilne i adekvatne primjene, nudimo i kreativna riješenja uređenja enterijera, kako bi naši Naručioci radova bili u potpunosti zadovoljni. 

Comments are closed