Molerski radovi

 

Molerski-radovi

Molerskim radovima možete brzo i dramatično da transformišete izgled sobe, stana ili poslovnog prostora, koje je ujedno i najjednostavniji i najjeftiniji način da izmjenite izgled prostora. U poređenju sa običnim bojama za enterijer, vrhunski kvalitetne boje za zidove pružaju superiorne dugoročne performanse.
Molerski radovi su veomabitni gradjevinski radovi u enterijeru i eksterijeru zato što boja može dati oblik prostoriji isto koliko i namešjtaj ili zidovi. Da bi zidovi bili spremni za farbanje ili nanošenje nekog drugog završnog materijala, moraju biti odmašćeni, očišćeni od prašine, ravni i glatki. Zidovi se gletuju dva do tri puta prije nego što se na njega nanese boja, dekorativni materijal, tapeti ili neki drugi završni materijal.

Klasične molerske boje

Klasicne-molerske-boje

Krečenje zidova spada u najvažnije završne radove u stanu sto se tiče estetike i uređenja enterijera.Promjenite izgled vašeg doma uz minimalno ulaganje i utrošak vremena.Najvažnije oko krečenja i molerskih radova je posao odraditi brzo, profesionalno, pedantno a po korektnim cijenama.Korištenje takozvanih klasičnih boja za uređenja prostora je svakodnevnica i ove vrste boja imaju najširu primjenu kod molerskih radova.

Boje možemo razvrstati prema otpornosti premaza na obrađenoj površini kako slijedi:

Premazi otporni na otiranje, poznate kao poludisperziona boje.

Premazi postojani na pranje, premazi su najpoznatiji kao disperzione i akrilne boje.

Premazi postojani na ribanje, uovu grupu premaza svrstavamo latex boje.

Dekorativne boje

Dekorativne-boje

Postoji više različitih načina da Vaš stambeni ili poslovni prostor učinite jedinstvenim. Individualnost svakog prostora je najlakše postići dekorativnim radovima (molerskim dekorativnim tehnikama), odnosno dekoracijom zidova. Dekoracijom zidova koristeći dekorativne premaze stvoriće se jedinstven način uređenja prostora, koje će unutrašnje uređenje učiniti drugačijim od ostalih. Dekorativne tehnike imaju mnoge prednosti, lako se peru, ne blijede, nisu zapaljivi, u potpunosti zadovoljavaju ekološke, estetske i građevinske standarde.

Tapete

Tapete

Za dekoraciju zidova pravi izbor su tapete koje u poslednjih nekoliko godina bilježe uzlazni trend tako da su danas veoma zastupljene u opremanju enterijera.Nova tehnologija izrade omogućava proizvodnju visoko kvalitetnih tapeta sa odličnim karakteristikama za ekspoloataciju i održavanje: ekološke, vatrootporne, rezistentne na svijetlost, perive i kod zamjene lako se skidaju.Efekti koji se postižu tapetama su fascinantni pa zbog toga imaju široku primjenu u opremanju prostora za razne namjene: stanovanje, hoteli, restorani, kafići, poslovni prostori i sl.Tapete su odličan način da uz malo truda i domišljatosti postignete potpuno novi doživljaj prostora. U zavisnosti od toga šta želite da naglasite, tapete će vam pomoći da u prostor dodate dozu estetike, naglasite komad nameštaja ili jednostavno osvežite atmosferu u omiljenim prostorijama.

Lajsne

lajsne

Ukrasne zidne lajsne osim što mogu biti ukras enterijera služe i za prikrivanje manjih nesvršenosti na spoju zida i plafona.Načinjene su od visokokvalitetnog ekstrudiranog polistirena i lake su za postavljanje uz pomoć lijepka. Mogu se bojiti običnim poludisperzijama za zidove, tako da se uklapaju u sve boje enterijera, ali mogu poslužiti i kao dodatni estetski element, kada se drugačije oboji i tako ih istakne.Dobro izabrane ukrasne lajsne ili plafonske obloge će i najjednostavniju unutrašnju prostoriju učiniti čarobnom i zanimljivom. Klasičnog ili modernog dizajna, bijele ili u boji, sve su u mogućnosti da Vam promjene odnose prostorija ili da istaknu boje zidova. Klasične zidne ukrasne lajsne će i jednostavne prostorije učiniti spektakularnim. Ugradnjom ovih lajsni i u tipskim stanovima ćete dobiti ekskluzivan izgled.

Građus doo je na vrijeme počeo sa primjenom sistema „Rigips“ i našim kupcima i investitorima udovoljio zahtjeve koje pruža savremano uređenje objekata. Naše radno osoblje kao i stručna osposobljenost kadrova prilikom izvođenja radova je na pravi način u punoj mjeri primjenili sve ono što Rigips nudi. Imajući u vidu praćenje savremenog trenda unutrašnjeg uređenja, kao i pravilnu primjenu sistema, vrši se redovna edukacija na stručnom usavršavanju u Austriji, zemlji koja je glavni proizvođač ove vrste materijala za naše tržište. Osim pravilne i adekvatne primjene, nudimo i kreativna riješenja uređenja enterijera, kako bi naši Naručioci radova bili u potpunosti zadovoljni. 

Comments are closed