Izrada potkrovlja

  Izrada-potkrovlja

   Neiskorišteno potkrovlje zlatna je rezerva za proširenje stambenog prostora, no valja ga preurediti prema savramenim zahtjevima toplotne i zvučne izolacije. Kombinacija rigips-ploča i izolacijskog materijala nudi najjeftinije i najbrže oblikovanje lijepog i udobnog tavanskog stana koji je useljiv odmah nakon gradnje.
Suva gradnja skraćuje vrijeme izvedbe i smanjuje količinu ugrađenog materijala, a rigips-ploča oblikuje ravnu i glatku površinu koju ćete brzo i kvalitetno obojiti. Nezapaljive rigips-konstrukcije s vatrootpornošću F30 ili F90 zadovoljavaju i najoštrije propise u pogledu protiv požarne zaštite. Rigips-ploče imaju sposobnost upijanja pare i postepenog isparavanja, što izuzetno povoljno utiče na mikroklimu stana i udobnost stanovanja.
Izgradnja neiskorištenog potkrovlja nudi najpovoljniju mogućnost dobivanja novog prostora za stanovanje. To je razlog za bolje iskorištenje postojećeg prostora i brzo osposobljavanje dodatnog prostora za stanovanje. Kombinacijom rigips-ploča sa materijalima za zvučnu i toplotnu izolaciju Rigips sistemi ispunjavaju sve zahtjeve koji se postavljaju prilikom gradnje, a to su ekonomičnost i visoki stambeni komfor. Provjerenim načinom suve gradnje u postojeće se dijelove građevine ne unosi vlaga.

Izrada potkrovlja

Građus  već dugi nisi godina sa uspjehom primjenjuje sistem „Rigips“ i time naše Investitore čini srećnim i zadovoljnim.

Građus doo je na vrijeme počeo sa primjenom sistema „Rigips“ i našim kupcima i investitorima udovoljio zahtjeve koje pruža savremano uređenje objekata. Naše radno osoblje kao i stručna osposobljenost kadrova prilikom izvođenja radova je na pravi način u punoj mjeri primjenili sve ono što Rigips nudi. Imajući u vidu praćenje savremenog trenda unutrašnjeg uređenja, kao i pravilnu primjenu sistema, vrši se redovna edukacija na stručnom usavršavanju u Austriji, zemlji koja je glavni proizvođač ove vrste materijala za naše tržište. Osim pravilne i adekvatne primjene, nudimo i kreativna riješenja uređenja enterijera, kako bi naši Naručioci radova bili u potpunosti zadovoljni.

Comments are closed