Prodaja

Uz pomoć iskustva radnog osoblja, kao i kvalitetnim materijalima najpoznatijih domaćih i inostranih renomiranih proizvođača kod nas možete kupiti sve ono što Vam je potrebno iz oblasti fasadnih sitema, sistema suve gradnje „Rigips“, molerskih glet masa i boja, termoizolacionih materijala, keramičkih ljepila i fug masa, alata i opreme potrebnih za završne radove u građevinarstvu.
Za kupljenu robu (ovisno od količine) dajemo dodatne popuste, te vršimo dostavu na mjesto po zahtjevu kupca.

 Alat i oprema

U dijelu prodaje posjedujemosav potreban ručni alat i opremu za izvođenje radova iz oblasti završnih radova u građevinarstvu. Uz profesionalni asortiman ponude kod nas možete kupiti i tzv. „Hoba alat“ za svakodnevnu upotrebu. U prodajnom asortimanu posjedujemo špahtle, mistrije, gletere raznih vrsta, libele, molerske valjke i četke, zaštitnr trake i folije, sklapere, rukavice i ostali sitni alat potreban za rad.

 Alati i oprema

 

Fasade i ljepila

Kao najprodavaniji programi iz našeg prodajnog asortimana su završni dekorativni fasadni slojevi i sve vrste ljepila. Ovlašteni smo distributeri za proizvođače ove vrste materijala firmi „ROFIX“ i „COLORIT“. Od završnih fasadnih slojeva na raspolaganju imamo sve vrste fasada koje se koriste u savremenim fasadnim sistemima i to:

– Mineralni fasadni završni sloj,
– Akrilni fasadni završni sloj,
– Silikatni fasadni završni fasadni sloj i
– Silikonski fasadni završni sloj.

Iz praškastog programa u prodaji su na raspolaganju sve vrste ljepila za fasadne sisteme i keramičarske radove:

– Ljepila za lijepljenje stiropora,
– Ljepila za armiranje fasadne mrežice,
– Ljepila za sanaciju,
– Untrašnja keramičarska ljepila,
– Vanjska keramičarska ljepila,
– Fleksibilna keramičarska ljepila.

Fasade i ljepila1 Fasade i ljepila

„Rigips“ ploče i profili sa pratećom opremom

U prodajnoj ponudi posebno je ineresantan asortiman iz programa suve gradnje „Rigips“ gdje na raspolaganju imamo sav potreban materijal koji ovaj sistem zahtjeva. Na raspolaganju su standardne, vlagootporne i vatrootporne Rigips ploče, fugmase za ispunjavanje fuga, ljepila za lijepljenje ploča, CD i UD podkonstrukcije za spuštene stropove, sve vrste visilica sa pratećom opremom, CW iUW podkonstrukcije za pregradne zidove, ugaoni profili, bandaž trake i dr.Ako imamo na umu da je savremena gradnja, a posebno uređenje unutrašnjeg prostora nezamislivo bez primjene sistema „Rigips“, osim potrebnog materijala kod nas možete dobiti i osnovne savjete i preporuke prilikom kupovine.

Preciznije informacije sa tehničkim karakteristikama možete dobiti na web adresi:
http://hr.rigips.at/servis-za-kupce/utrosak-materijala-i-rada.html

Rigips ploce


Molerski materijal, boje i lakovi

Za krečenje i bojenje Vašeg prostora, osim potrebnog molerskog alata, u našoj prodaji imate sve vrste unutrašnjih boja, poludisperzivne, disperzivne i perive boje.

Mekser boja

 

Ono što posebno čini pogodnost prilikom kupovine boja, jeste da posjedujemo Mix-mašinu za toniranje boja, tako da u najkraćem roku možete dobiti boju u željenom tonu koju izaberete iz Ton-karte.

Molerski materijal

Za pripremne molerske radove na raspolaganju su glet mase, mase za izravnavanje.

Osim unutrašnjih boja u ponudi su i sve boje za vanjsku upotrebu kao što su fasadne boje, boje za beton, impregnacije, premazi protiv buđi i dr.

Takođe u prodaji se nalaze i sve vrste lazurnih premaza za drvo, emajl lakovi za drvo i metal, osnovni premazi za drvo i metal, razređivači…

Termoizolacioni materijali

Građus u prodaji nudi dva termoizolaciona materijala koja se ubjedljivo najviše koriste u građevinarstvu. To su polistirenski stiropor i mineralna vuna.

Termoizolacioni materijaliPotreba za termoizolacionim materijalima, posebno svih vrsta stiropora i vune je nešto bez čega je nezamisliva većina završnih radova u građevinarstvu. Savremena primjena termoizolacionih sistema se uglavnom zasniva na ugradnji namjenskih izolacionih materijala , a sve s namjerom da se uštedi energija i postigne maksimalna energetska efikasnost. Pravilo je postalo više nego jasno, „bolje dobro izolirati, nego brzo završiti“. Na efikasnu toplinsku zaštitu utiču vrste materijala, debljina termoizolacije i faktor topolotne provodivosti. Različiti materijali različitom brzinom provode toplotu tako da svaki građevinski materijal ima svoj koeficijent toplotne provodljivosti, označen slovom λ (lambda) i vrlo često odštampan na deklaraciji materijala. Koeficijent toplotne provodljivosti označava koliko toplote za 1 sekund prođe kroz 1 m2 materijala debljine 1 m pri temperaturnoj razlici od 1 stepena. Jedinica u kojoj se ova vrednost izražava je W/mK.

Stiropor je „najekološkiji“ izolacioni materijal i ima najširu primjenu. Koristi se za izolaciju zidova, podova, krovova, podruma… Najširu primjenu ima u Termoizolacionim fasadnim sistemima tzv.„Demit fasadama“.Na raspolaganju je Ekspandirani polistiren, poznatiji kao „EPS stiropor“ i Extrudirani polistiren, poznatiji kao „XPS stirodur“svih debljina.

Profili i lajsne

U prodajnom asortimanu nalaze se i sve vrste profila i lajsni za potrebe „Demit fasada“, molerske radove, radove po sistemu „Rigips“. Mašinsko malterisanje, keramičarske radove, ako i ukrasnih stiropor lajsni.

Profili i lajsne

Dostava kupljene robe

Našim kupcima vršimo besplatnu dostavu sve kupljene robe na području grada Kotor Varoš, takođe i kupcima koji robu trebaju izvan naše opštine dostava se vrši ovisno od količine kupljene robe. Kupljeni materijal koji se nalazi na našem skladištu, dostavu vršimo u toku dana, a za robu po narudžbi ovisno od vremena isporuke naših dobavljača.

Dostava

Comments are closed